Όταν κοιτάς από ψηλά...

Όταν κοιτάς από ψηλά...

26 Ιουνίου 2014

1.5 Επιμονή και υπομονή στον αγώνα












































1.5 Επιμονή και υπομονή στον αγώνα
Α. Ο Χριστός επιβραβεύει την επιμονή και την υπομονή των δύο παραλυτικών στην Καπερναούμ και στη Βηθεσδά.
Β. Σε όλο τον κόσμο, άνθρωποι, με προβλήματα υγείας, αγωνίζονται με θάρρος, επιμονή και δύναμη, κάνοντας τη δική τους ζωή αλλά και των συνανθρώπων τους καλύτερη.
Ο Ιησούς θεραπεύει με θαυμαστό τρόπο τον παραλυτικό της Καπερναούμ
Το πλήθος στριμωχνόταν σε ένα μικρό σπίτι στην πόλη Καπερναούμ. Η αυλή και ο χώρος έξω από αυτήν έσφυζαν από ανθρώπους που διψούσαν ν' ακούσουν το Χριστό. Ενώ εκείνος μιλούσε, φωνές και θόρυβος πολύς απ' έξω διέκοψαν την ομιλία του. Ξαφνικά, η ξύλινη στέγη του σπιτιού άνοιξε και από το άνοιγμα, τέσσερις άνδρες κατέβασαν με προσοχή μπροστά στα πόδια του έναν παράλυτο, δεμένο, επάνω στο κρεβάτι του. Ο Χριστός θαύμασε την επιμονή των ανδρών αλλά και του ίδιου του παραλυτικού. Αφού συγχώρησε τις αμαρτίες του, του ζήτησε να σηκωθεί από το κρεβάτι. Πράγματι, ο παραλυτικός, μπροστά στα έκπληκτα μάτια όλων, σηκώθηκε και μεταφέροντας το κρεβάτι του έφυγε. Όλοι τότε δόξασαν το Θεό, ομολογώντας, πως ποτέ τους δεν είδαν παραλυτικό να γίνεται αμέσως καλά με μια προσταγή.
Ο Ιησούς επαναλαμβάνει το θαύμα της Καπερναούμ και στα Ιεροσόλυμα
Κοντά στο τείχος και το Ναό των Ιεροσολύμων, υπήρχε μια μικρή τεχνητή λίμνη, μια δεξαμενή, η οποία ονομαζόταν Βηθεσδά. Κάτω από τα υπόστεγά της, πλήθος άρρωστων ανθρώπων περίμενε υπομονετικά έναν άγγελο, ο οποίος κατέβαινε και τάραζε τα νερά της. Όποιος προλάβαινε να μπει πρώτος εκείνη τη στιγμή, γινόταν αμέσως καλά! Ο Χριστός, περνώντας από εκεί, πλησίασε έναν παράλυτο άνθρωπο, ο οποίος καθόταν στην άκρη της λίμνης αυτής, για 38 ολόκληρα χρόνια, χωρίς να προλάβει ποτέ του τα ταραγμένα νερά, διότι χρειαζόταν βοήθεια για να μετακινηθεί.
Ο Χριστός αναγνωρίζει την πίστη και την υπομονή του κατάκοιτου
«Θέλεις να γίνεις καλά;» ρώτησε ο Χριστός τον παραλυτικό. Εκείνος αποκρίθηκε πως ήθελε πολύ, μα πάντοτε κάποιος άλλος προλάβαινε κι έμπαινε στο νερό. Ο Ιησούς τότε τού είπε: «Σήκωσε το κρεβάτι σου και πήγαινε. Είσαι πλέον καλά». Ο παραλυτικός υπάκουσε στο Χριστό και να! Σηκώθηκε και λυτρωμένος από τη μακρόχρονη ασθένειά του απομακρύνθηκε.
Τα προβλήματα υγείας γίνονται αφορμές άσκησης, αγώνα και κοινωνικής προσφοράς
Η ανθρώπινη ιστορία έχει να παρουσιάσει πρόσωπα, όπως οι παραλυτικοί που γνωρίσαμε, που δεν απογοητεύτηκαν από την ανίατη ασθένειά τους. Με τη βοήθεια του Θεού, την επιμονή και την υπομονή τους, αγωνίστηκαν με δύναμη για να καλυτερεύσουν τη ζωή τους, πράξη που τους ανάδειξε σε ήρωες.
Ο παραπληγικός φυσικός Στέφεν Χόκινγκ, η κωφή και τυφλή Έλεν Κέλερ, οι αθλητές των Παραολυμπιακών αγώνων, που αγωνίζονται κοντά στους υπόλοιπους αθλητές σε κάθε Ολυμπιάδα, όλοι τους μεταφέρουν ένα μήνυμα. Αυτό της απόφασης για αγώνα, της αισιοδοξίας και του θάρρους, μέσα από κάθε δυσκολία ή κακή συγκυρία. Με την αγωνιστικότητα, την υπομονή και την επιμονή τους, προχωρούν, δείχνοντας τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης, για την αντιμετώπιση των δυσκολιών της ζωής.
ΠΑΡΑΘΕΜΑ
Στο δελτίο τύπου της Ολυμπιακής Επιτροπής για τους Παραολυμπιακούς αγώνες που έγιναν στην Αθήνα το 2004 διαβάζουμε: «Η Παραολυμπιάδα του 2004 θα φιλοξενήσει περίπου 4.000 αθλητές από 130 χώρες. Οι καλύτεροι αθλητές όλου του κόσμου θα προσπαθήσουν να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο τις προσωπικές τους επιδόσεις, με γνώμονα την ευγενή άμιλλα. Η προσπάθειά τους αυτή αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα για όλους τους ανθρώπους, γιατί δίνει την ευκαιρία να αναγνωριστεί ο αθλητισμός ως μια μοναδικής αξίας έκφραση του ανθρώπινου πολιτισμού και του πνεύματος της ομόνοιας και της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, ανεξαρτήτως σωματικών ή φυλετικών ιδιαιτεροτήτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου